dimarts, 1 de desembre del 2009

ÉS L'EDUCACIÓ SEXUAL UN ASPECTE IMPORTANT DINS DEL PROCÉS EDUCATIU DE LES PERSONES?

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/ninos/ingleses/tendran/educacion/sexual/primaria/elpepusocedu/20091120elpepusoc_24/Tes

Fent referència a la notícia publica da en el periòdic "El País", he de dir que considere que l'educació sexual hauria de impartir-se en algun moment al llarg de l'educació, millor quan més petits són els nens ,per tal d'anar-los acostumant; ja que es tracta d'un aspecte més que ens afecta i del que quasi, a penes, estem informats. Un tema del que eixim de l'escola i l'institut sense tenir quasi ni experiència, ni parlant clar "la més remota idea".
Si ens donem compte quan als nens o adolescents se'ls parla o se'ls trau el tema de sexe, els entra nosa, s'avergonyeixen, inclús jo m'avergonyisc; però no deuria ser així, el tema del sexe és una cosa natural, es tracta del nostre cos, i hem d'aprendre a coneixer-nos; per què tant d'amagatall? i tanta vergonya? per què continuar amb el sexe com si fós un tema tabú?
Els nens i adolescents han d'estar informats i assabentar-se de què tracta, dels anticonceptius...per tal de que estiguen preparats i no tracten aquest tema com a un tema prohibit i vergonyós, sino simplement com a un tema més, al igual que altres temes que afectten al cos humà.
Molt apareix a la LLEI, però poc es duu a la pràctica el coneixement sexual.

Bé, per tot el comentat abans i prenent coma referència la notícia, he de dir que em pareix bé la iniciativa que han tingut en Anglaterra. Començant per ahí a veure si els prenem com a exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada