dimecres, 21 d’octubre del 2009

ESCOLA 2.0


Dins de poc imagine l'escola com una escola 2.0, i què entenc jo per açò? Doncs imagine aquesta escola com una institució on tots els membres que estiguen immersos en aquesta (mestres, alumnes, pares...) tinguen una actitut oberta i positiva cap a les noves tecnologies, es a dir, les utilitzen i els traguen tot el partit que se'ls puga; s'interessen pel progrés, funcions i avantatges dels nous aparells tecnològics; ajuden a la gent que tenen al voltant a utilitzar-les i a que s'introduisquen en el món de la tecnologia nova...

En una escola 2.0, jo me imagine tot ple d'aparells tecnològics: pissarres electróniques, tablets..tot el contingut digital...també telèfons, ordinadors , impressores i fax d'última generació, bolígrafs electrónics, càmeres...Seria una escola en la que no hi haurien llibres, ni quasi papers, tot aniria per ordinador, tablets...sense prescindir de la internet. Tampoc farien falta clarió, ni cap tipus de material escolar.

No m'imagine ja, en aquest tipus d'escola, el típic mestre escrivint a la pissarra, cansat d'explicar o donant la típica classe magistral i manant exercicis; sinó un mestre marcant pautes i valors a través de la tecnologia, guiant així els alumnes, i interaccionant i participant tots dos. Veig una situació més activa, més viva, on el mestre deixara actuar els alumnes i els ajudara en tot el que puga, sense pressionar-los, vull dir els deixara més lliures i a descobrir per ells mateixos.

És més, en aquest tipus d'escola canviarien les capacitats a desenvolupar en l'alumne, cosa que porta avantges, com guanyar temps, major participació de l'alumne, desenvolupament de capacitats importants com l'autonomia, l'anàlisi, organització, processament de la informació, cooperació i comunicació, més coneixements, habilitats...; però també desavantages com el cansament de la vista per l'ordinador, pèrdua d'hàbits com buscar al diccionari, perfeccionament de l'escriptura a mà...

Per últim he d'afegir que veig que tot aquest canvi 2.0, pot portar amb sí, una renovació de l'educació, que pot ser molt bona si sabem com portar-la i dirigir-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada