dimarts, 27 d’octubre del 2009

ELS MEUS ALUMNES

Després de veure el vídeo inserit a continuació, he reflexionat sobre tota aquesta realitat que ens envolta(un món digitalitzat) i sobre com afrontar-la, al ser possible amb èxit.

Entre altres coses m'han quedat clares diverses idees que pense aplicar:
En primer lloc, considere que els mestres han de lluitar per la bona formació dels alumnes, i una bona formació serà aquella que s'adeqüe a la realitat que ens envolta. La realitat actual és que les noves tecnologies s'estan introduint al món de forma desmesurada i accelerada.
Pel que els mestres, han de preparar-se i renovar els seus coneixement d'acord als canvis.
En segon lloc, crec que és cert que els xiquets saben més que els mestres en les noves tecnologies i que l'escola encara no està a l'altura de les necessitats dels alumnes, però no em quedar-nos amb els braços creutats, front açò i des de la nostra posició l'única cosa que podem fer els estudiants de magisteri és aprendre coneixemnts i experimentar sobre les noves tecnologies; i conscienciar-nos de que el món està sotmés a canvis als que devem adaptar-nos, renovant-nos en allò que faça falta, per a obtenir un bon resutat en l'educació dels alumnes.

A més d'açò, he de dir que des del meu punt de vista, l'administració, l'Estat juga ací un paper molt important.Crec que aquestos deurien oferir cursets, clases...per als mestres per a mantindre'ls en contínua renovació d'acord als canvis que ens presenta l'entorn; i no sols açò sino que també oferir a les escoles tot el material adient per a que no es convertisquen en àmbits que suposen un desequilibri amb la tranformació del món en el qual ens trobem.

Per últim, i com a conclusió he de dir que, des de la meua visió, l'escola s'ha d'aproximar allò més possiible a la realitat per a que el xiquet es senca agust i senca que allò que li ensenyen és útil i pràctic. Per al que és necessari un personal ben preparat i conscienciat, i un material adequat.

1 comentari:

  1. Interesante vídeo. No lo conocía, pero me ha gustado.
    Saludos y ánimo en la carrera.

    ResponElimina